Zoeken

Honderdduizenden medewerkers in de techniek moeten vervangen worden

De komende jaren zullen honderdduizenden medewerkers in de techniek vervangen moeten worden. Pensionering (al dan niet vervroegd), verruilen van beroep en zorgtaken zijn hier de aanleiding van. Deze vervanging zorgt voor 75% van de baanopeningen. De vervangingsvraag geldt zowel voor de “echt” technische beroepen als voor bedrijfseconomische en administratieve beroepen. Voor de meeste bedrijfseconomische en administratieve beroepen is er voldoende aanbod. Dat geldt niet voor de “echt” technische beroepen. Daar is alleen al m.b.t. de vervangingsvraag een te kort te verwachten.


Je kunt het je misschien nauwelijks voorstellen, maar er komt ook heel wat nieuwe werkgelegenheid aan. Hierdoor kunnen ook nog eens honderdduizenden extra werkenden aan de slag.


Waar zit de groei vooral?

Vooral bij ICT-beroepen. Ruim de helft van de baanopeningen in de ICT zijn het gevolg van nieuwe werkgelegenheid. Een hbo-niveau lijkt vrijwel overal een voorwaarde te zijn.


Meer weten over de Techniek & Technologie arbeidsmarkt en jouw kansen? Heb je vragen? Neem dan vooral contact op met George de la Croix, 06 - 46 98 06 41.


31 weergaven0 opmerkingen