Zoeken

Extra werkgelegenheid in de techniek, maar is er plaats voor jou?

Het lijkt nu misschien nog wat onwezenlijk, maar er komt een grote werkgelegenheidsgroei aan. Waar wordt die verwacht? In de zorg en welzijn beroepen en de technische beroepen.


Door groei en een grote vervangingsbehoefte, blijft het aanbod van arbeid achter bij de vraag. Het is voor werkgevers moeilijk om voldoende gekwalificeerd of te kwalificeren personeel te vinden. Dit speelt in de techniek voor gediplomeerden uit zowel het mbo, bachelor en master. Bijkomend probleem is dat eenmaal afgestudeerd, gediplomeerden vaak in buiten de techniek terechtkomen. Oorzaak is dat technische vaardigheden ook in functies buiten de techniek gewaardeerd worden. Waar zorg, techniek en technologie groeien zien we in andere branches veelal krimp. Dat komt met name door de inzet van technologie.


Meer weten over de Techniek & Technologie arbeidsmarkt en jouw kansen? Wil je op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Neem dan vooral contact op met George de la Croix, 06 – 46 98 06 41.10 weergaven0 opmerkingen